Вирощування лохини

Садова лохина високоросла – близький родич наших болотної лохини і чорниці звичайної, проте її батьківщиною є США. Зовні лохина являє собою тендітна і витончена рослина. Квітки лохини зовні нагадують маленькі порцелянові дзвіночки. Ніжні ягоди лохини дуже смачні і корисні. На відміну від лісової чорниці, з’ївши навіть цілий тазик садової чорниці, Ваші рот і руки залишаться чистими.

Важливо! При регулярному вживанні лохини в їжу, ризик розвитку цукрового діабету істотно знижується.

Який сорт голубики віддати перевагу?

Для регіонів, розташованих північніше Москви краще віддати перевагу напіввисоким сортам, батьківщиною яких є Канада. Серед них добре зарекомендували себе Нортблю, Нортленд, Блюэтта і Веймут. Найбільш холодостійкі сорти – Нортскай і Нортскай.

Сорти з більш великими і соковитими ягодами доцільно вирощувати в регіон, що знаходяться південніше Москви. Це, звичайно ж, Діксі, Дарроу, Блюрэй, Блюкроп.

Вирощувати лохину не дуже складно. Мабуть,. чи не єдина умова – наявність спеціального кислого грунту. Тому необхідно вирити яму в 70 см глибиною і площею приблизно 70×70 см і заповнити верховим торфом. Ділянка повинен бути доступний для сонячного світла. При поливах води витрачається не більше, ніж на чорну смородину.

Лохина росте повільно, перші досить мізерні врожаї можна очікувати не раніше, ніж на 4-ий рік. Але з кожним подальшому роком урожай буде поступово збільшуватися.

Заради чого варто почекати:

  1. Вітамінні сполуки, що містяться в голубиці, ефективно захистять Ваш мозок від пошкодження токсинами;
  2. Незадоволені власники великих животів регулярно вживаючи лохину в їжу, зможуть спалити чимало жиру;
  3. Останні дослідження ученык достовірно доводить, що лохина сприяє уповільненню процесів старіння людського організму і запобігає розвиток такого, на жаль, частого захворювання, як розлад пам’яті;
  4. Лохина – гарний природний антиоксидант. Рясно містяться в цій ягоді флавоноїди істотно знижують рівень вільних радикалів;
  5. Лохина – джерело вітамінів групи B, а також вітаміну C і E;
  6. В голубиці міститься багато речовин з групи кверцетинов, які помітно знижують схильність до алергії;
  7. Елагова кислота, наявна в цих ягодах запобігає розвитку раку;
  8. В ягодах малини міститься безліч цінних мінералів. У їх числі: марганець, магній, срібло і багато інших;
  9. Відома лохина і як відмінний протизапальний засіб при регулярному вживанні;
  10. Саліцилова кислота, що міститься в цих ягодах сприяє розрідженню крові, а також володіє знеболюючим ефектом;
  11. Смачні плоди малини при їх вживанні стимулюють у людини вироблення «гормону щастя» – допаміну.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *