Томат Синій шоколад: опис сорту, характеристика, вирощування, відгуки, фото

Наука селекції дозволяє городникам вирощувати городні культури одного сімейства з різними характеристиками. Наприклад, томат з цікавим і дуже «смачним» назвою – «Синій шоколад».

Сьогодні власники присадибних ділянок і фермерських господарств не бояться проводити експерименти і садити незвичайні сорти відомих культур. Отримувані плоди можуть мати розпізнавальний забарвлення, смакові характеристики. Як приклад, томат «Синій шоколад».

Оригінальна назва сорту – «Blue Chocolate». Його вивели селекціонери США. Вирощувати його можна не тільки в умовах теплиці, а й відкритому грунті. За словами садівників, томат досить урожайний. Середньостиглих дозволяє збирати помідори досить рано.

Кущ «Синього шоколаду» високий, може досягати 1,8 метра. Щоб уникнути обламування, стебло підв’язують до опори. Також обов’язковою процедурою є пасинкування або відщипування паростків. Щоб не нашкодити рослині і при цьому зберегти високу врожайність, рекомендується залишати 3-4 стебла.

Для отримання розсади насіння слід за два місяці до передбачуваного дати висадки в грунт висіяти.

опис плодів

У стадії зрілості плоди сорту «Синій шоколад» пофарбовані в шоколадно-коричневий колір з темно-синіми «плічками». Маса їх досягає 80 грам. Смак стиглих помідорів приємний, з солодкуватими нотками. Плоди добре переносять зберігання.

Відгуки

Томат сорту «Синій шоколад» в селекції з 2013 року. Однак незважаючи на настільки коротку історію, власники присадибних ділянок змогли скласти свою думку про помідорі.

Ольга, 34 роки, Харків, Україна:

«Сорт Синій шоколад до мене потрапив випадково. Для проби вирощувала помідори і в теплиці, і у відкритому грунті. У теплиці плоди вийшли трохи дрібніше – грам по 90, а ось на городі були справжні гіганти – по 100 грамів кожен. Кожен томат красивого, навіть можна сказати смачного шоколадного кольору. На одній руці у мене зав’язується 6-8 плодів, може за рахунок того, що я залишила тільки 3 стебла. Смак у томатів, я б сказала, складний, солодкий. Але від цього вони стають лише ще смачніше. »

Микола, 50 років, Брянськ:

«Я люблю експериментувати на своєму городі. Попалися якось насіння томата з дивною назвою – Синій шоколад. На пачці був зображений майже чорний помідор, дійсно схожий на шматочок шоколаду. Вирішив спробувати. Проростив насіння і посадив. Розсада була міцною і дуже здоровою на вигляд. По всій довжині грядки поставив високі кілки, пізніше до них підв’язував височенні стебла (це мені не дуже сподобалося). Урожай мене порадував. Томати і правда були темного, майже шоколадного кольору. »

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *