Сорти динь для теплиці

сорти динь для теплиці

Результативність вирощування дині на присадибній ділянці у багато залежить від правильного вибору сорту. Особливо важливо приділити достатньо уваги сортового асортименту при обробітку цієї культури в умовах плівкових і полікарбонатних неопалюваних теплиць (а також під плівковими укриттями).

До сортів динь, рекомендованих для посадки в захищеному грунті, відносяться:

Лада. Перші плоди на тинах Лади з’являються через 82-86 днів після появи масових сходів, тобто цей сорт можна зарахувати до середньостиглих. Вони досягають маси 1,2-1,4 кілограмів, мають округлу форму і помаранчеве забарвлення з суцільною сіткою. До переваг сорти можна віднести стійкість до борошнистої роси, антракнозу і фузаріозу. Може бути використаний для приготування бекмеса (динного меду) без додаткової добавки цукру.

Тітовка. Сорт дині раннього терміну дозрівання (від 51 до 70 діб). Плоди трохи витягнуті, жовтувато-помаранчеві і помаранчеві. У зрілому стані їх маса становить від 0,7 до 3,5 кілограмів. М’якоть плоду м’ясиста, белоснежаная і практично не містить волокон. Титівка відрізняється одночасним дозріванням плодів. Помірно стійкий до бактеріозу та попелиці. З метра квадратного тепличного грунту можна зібрати до 4 кілограмів диньок цього сорту.

Амаль F1. Скоростиглий гібрид з овальними плодами інтенсивно-жовтого забарвлення і з елементами сітки. Плоди виростають до 2,5-3 кілограмів і характеризуються високою траспортабельностью і товарністю. Їх світла, з жовтуватим відтінком, м’якуш має яскраво вираженим динним ароматом і медової солодкістю. Гібрид відносно стійкий до фузаріозу та борошнистої роси.

Криничанка. Суперранній сорт: його вегетаційний цикл складає всього 66-70 доби. Плід овальний Криничанки важить від 2 до 2,4 кілограмів і відрізняється гладкою, оранжево-жовтої тонкою шкіркою з слабко виявленою сіткою. Його м’якоть світла, з легким кремовим і зеленуватим відливом, соковито-зерниста, дуже солодка. Врожайність цього сорту становить близько 3,5 кг/кв. м. Особливістю цього сорту є його відносна стійкість до недоліку сонячного освітлення.

Дунна F1. Дуже урожайний скоростиглий динний гібрид. Плоди починають жовтіти на 62-68 день після появи повних сходів. Рослина середньоплетиста, добре чинить опір хворобам і іншим несприятливим факторам зовнішнього середовища. Формує плоди масою від 2,5 до 3 кілограмів, овальної форми, бурштиново-жовті, з інтенсивним ароматом. М’якоть біла, водяниста, ніжна, з підвищеним вмістом цукрів (вище 11%). Цінність сорту також полягає у його стійкості до борошнистої роси та фузаріозу.

Дана. До збору плодів цього сорту можна приступати на 90 добу після утворення сходів, що дозволяє віднести його до середньостиглих сортів цієї культури. Плоди досягають маси 1,1 – 1,3 кілограма, округлі, з слабко виявленою сіткою. В зрілому вигляді вони набувають яскраво-жовте забарвлення. Їх ніжно-кремовий м’якоть характеризується відмінною соковитістю і медової солодкістю. Сорт мало схильний до ураження борошнистою росою. Врожайність Дані складає близько 5,5 кг/кв. м.

Злато скіфів F1. Перший урожай цього раннеспелого гібрида збирають вже на 70-80 добу після масових сходів. Мініатюрні плоди вагою від 1,1 до 1,3 кілограма мають жовте забарвлення, округлу форму з малопомітним сітчастим малюнком. М’якоть практично не містить волокон, ніжна, солодка і дуже запашна. Гібрид мало сприйнятливий до борошнистої роси і виключно высокоурожаен (до 6 кг / кв. м.).

Злата. Середньостиглий сорт – від масових сходів до збору перших плодів доведеться чекати близько 90 діб. Маса одного плоду від 0,8 до 1,4 кілограма. Плоди округло-овальні від жовтувато-рожевого до чисто рожевого забарвлення. До плюсів сорти можна віднести гарну транспортабельність і лежкість плодів.

Киянка. Являє собою скоростиглий сорт, дозріває через 60-65 днів після масових сходів. Плід овальний лимонно-жовтого кольору досягає маси від 2,5 до 2,9 кілограма. Під його тонкою кіркою ховається ніжно-кремовий, соковитий і супер солодка м’якоть. З метра квадратного тепличної грядки можна зібрати до 9,6 кілограмів (!) плодів цього сорту. Його характерною особливістю також є хороший імунітет до кореневих гнилей та фузаріозу.

Звичайно, існує ще безліч прекрасних сортів динь для теплиці, але я вирішила навести опис лише тих, які успішно вирощувала сама, або про яких чула позитивні відгуки від знайомих-овочівників. А який у Вас, шановний читачу, улюблений сорт або гібрид цієї культури?

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *