Салат з буряка зі смаженою цибулею, рецепт з фото дуже смачний

У салаті всього два основних інгредієнта: буряк і цибулю. Проте, варіантів приготування можна придумати з десяток. Буряк запікають, відварюють або роблять салат з сирого буряка. Лук обсмажують в олії до напівпрозорого стану або зажарюють до хрустиків – і вже буде зовсім інший смак у салату. У салат з буряка зі смаженою цибулею додають гострі спеції: пекучий перець, мелений чилі, чорний перець або ж приправляють меленим коріандром, хмелі-сунелі, базиліком. Пропоную вам свій рецепт з фото, щоб і ви змогли приготувати дуже смачний салат. Як така заправка не потрібна, достатньо масла, в якому смажився цибулю. Але якщо скропити салат фруктовим або винним оцтом, смак від цього стане більш насиченим, пікантним. Подається салат охолодженим як закуска або доповнення до м’ясних, рибних страв.

Складові:

  • варена або запечена буряк – 2 невеликих або 1 велика;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • рослинне масло – 3-4 ст. л;
  • сіль за смаком;
  • перець мелений – 1/3 ч. л;
  • оцет або лимонний сік – за смаком.

Як приготувати салат з буряка зі смаженою цибулею

Відварюємо або запікаємо буряк до м’якості. Варити краще на пару, а запікати загорнувши в два-три шари фольги, температуру духовки виставляємо 180-200 градусів. Остужаем буряк, очищаємо від шкірки.

Натираємо буряк на крупній тертці або подрібнюємо за допомогою корейської терки, шаткуємо соломкою короткою.

Дрібно ріжемо цибулю. Висипаємо в гаряче масло. Обсмажуємо на невеликому вогні, помішуючи.

Лук засмажуємо до бажаного ступеня обсмаження: залишаємо світлим або даємо добре зарум’яниться.

Перекладаємо гарячий цибулю разом з маслом до буряка. Перемішуємо. Якщо салат здається сухуватий, додаємо одну-дві ложки рослинної олії.

За смаком приправляємо салат сіллю або робимо смак гострішим, додаючи перець та інші спеції. Збризгуємо фруктовим, винним, ягідним оцтом або використовуємо для заправки лимонний сік. Прибираємо в холодильник настоятися.

Викладаємо салат в глибокий салатник гіркою або оформляємо за допомогою кулінарного кільця. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *