Пісний борщ з квасолею та свіжою капустою, рецепт

Сьогодні я хочу вам запропонувати дуже смачний і нескладний варіант першої страви до обіду – готуємо пісний борщ з квасолею та свіжою капустою. Рецепт і правда, простий, в чому ви зможете переконатися самі. Від тарілочки таких щей важко відмовитися, суп виходить смачним і ароматним, за бажанням щи можна зварити з грибами – відмінно підійдуть сухі лісові гриби. Наш сьогоднішній варіант куди простіше, тут не потрібно довго стояти біля плити, процес швидкий, не витратний як за часом, так і для вашого гаманця. Квасоля можна брати будь-яку, я частіше використовую вже консервовану квасолю, додаю її в щі прямо з банки. Якщо будете брати свіжу квасолю, попередньо її замочіть і відваріть. Подавати щі до столу потрібно гарячими.

Складові:

  • капуста – 100-150 г,
  • картопля – 3-4 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • квасоля (консервована) -? банки,
  • вода – 1,5 л,
  • сіль, перець – за смаком,
  • рослинне масло – 2-3 ст.л.,
  • запашний перець, лавровий лист – за бажанням,
  • зелень – для подачі.

Як приготувати пісний борщ зі свіжою капустою і квасолею

Підготувати всі інгредієнти за списком. Капусту необхідно нарізати або нашаткувати на спеціальній тертці – як вам зручніше. Відразу перекласти капустяну нарізку в підходящу за обсягом каструлю. При бажанні в щі можна додати горошину запашного перцю.

Бульби картоплі очистити і вимити, просушити. Після картоплю нарізати великими за розміром брусками. Перекласти картоплю до капусти. Залежно від сорту картоплі і капусти, час варіння інгредієнтів може варіюватися, якщо у вас картопля швидко розварюється, тоді спочатку потрібно відварити капусту 10 хвилин, після додати картоплю.

Влити в каструлю чисту фільтровану воду, додати лавр. Варити капусту і картоплю 20 хвилин на середньому вогні.

Очистити моркву і цибулю, сполоснути, просушити. Моркву натерти на середній або дрібній тертці, цибулю нашаткувати кубиками. Прогріти в сковороді рослинне масло, смажити овочі до готовності.

Коли морква і цибуля будуть готові, додати квасолю, протушкувати пару хвилин і ввести все в каструлю з капустою і картоплею.

Приправити щі сіллю і перцем, проварити пару хвилин і настояти під кришкою 10 хвилин. Після розкласти гаряче по тарілках і подавати до столу.

Приємного вам апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *