Перець “Червоний бик”: характеристики і опис сорту, відгуки, фото

Перець часто зустрічається на дачній ділянці, сорт червоний бик щорічно стає все більш популярним. Культура є невибагливою. Однак, щоб отримати хороший урожай, з технологією її вирощування варто все ж ознайомитися заздалегідь.
Дачникам, які бажають вирощувати перець, варто звернути увагу на сорт червоний бик. Гібрид від багатьох інших сортів відрізняється своїми смаковими якостями і зовнішнім виглядом. Плоди є соковитими і ніжними, культуру можна вирощувати як у відкритому грунті, так і в теплицях.

Характеристика сорту червоний бик

Плоди можуть досягати в довжину 30 см, вага їх до 400 грам. Перець представлений яскраво-червоним забарвленням. Якщо дотримуватися техніки вирощування, вдасться отримати багатий врожай.

Важливо. Кущі обов’язково потрібно підв’язувати. В іншому випадку плоди впадуть на землю і можуть зламати рослину.

Культура має середній термін дозрівання, плоди зав’язуються навіть при нестачі світла. Головною особливістю сорту є його висока лежкість. Він стійкий перед багатьма захворюваннями і шкідниками.

Якщо говорити про врожайність, з 1 кв. м. можна зібрати 9 кг плодів. Дачники з досвідом стверджують, що збирання врожаю необхідно починати ще в той момент, коли плоди мають блідо-зелене забарвлення. В іншому випадку рослини можуть не витримувати навантаження. До того ж з’являється ризик пошкодження шкідниками.
Щоб урожай порадував, його краще зібрати заздалегідь. Плоди стануть червоними вже в період зберігання.

Характеристика сорту «Помаранчевий бик»

Відповідно до характеристики і опису сорту, перець помаранчевий бик є гібридним. Його можна вирощувати як на відкритій ділянці, так і в теплицях. Кущ представлений напіврозкидистий формою, в висоту може досягати 1 метра. Плоди мають масу до 400 грам, на вигляд досить великі.

Смакові якості плодів на високому рівні. Приємний і ніжний смак привертає особливу увагу дачників. Сорт родючий, тому потрібно стежити за дозріванням плодів.

Сорт є високоврожайних, з 1 кв. м. вдається зібрати до 14 кг врожаю. Крім того, культура стійка перед різними захворюваннями і шкідниками.

особливості агротехніки

  1. Підготовка насіння. Для посадки рослини використовується розсадний спосіб. Насіння висівають в березні. Перш ніж займатися посадкою, насіннєвий матеріал необхідно підготувати. Для цього насіння потрібно укласти у вологу марлю, забезпечити температурний режим в межах 26 градусів. Вже через тиждень вони почнуть прокльовується.
  2. Підготовка ґрунту. Щоб висадити насіння, потрібно підготувати грунт. Для початку потрібно зробити живильну суміш: земля з ділянки, торф, перегній, тирса. Масу добре перемішати, засипати в пластикові стаканчики. Крім того, для посадки відмінно підходять торф’яні горщики. Якщо немає бажання готувати грунт самостійно, її можна купити в спеціалізованому магазині.

Для довідки. Тирса, які використовуються для приготування грунту, повинні бути заздалегідь оброблені сечовиною.

Догляд за посівами

  1. Температура і світло. Як тільки з’являться перші сходи, температуру необхідно знизити до 23 градусів. Крім того, рослинам необхідно додаткове освітлення. Потрібно встановити лампи денного світла. Тривалість світлового періоду не повинна бути менше 12 годин.
  2. Полив і підгодівля. Поливати рослини необхідно регулярно, як тільки підсохне грунт. Що стосується підгодівлі, добрива потрібно вносити кожні 14 днів. Найкраще скористатися готовими складами, що мають калій і азот.
  3. Пікіровка. Відповідно до опису сорту, перець червоний бик може рости у відкритому грунті або в парнику, по фото можна подивитися процес пікіровки. Висаджувати розсаду в теплицю можна вже в кінці весни. Якщо посадкові роботи проводяться у відкритий грунт, то посадкою можна займатися не раніше червня.
  4. Прищіпка. Оскільки кущі досить великі, їх необхідно прищипувати. Як тільки рослини після висадки приживуться, обов’язково верхівку верхнього втечі потрібно прищипнуть. Згодом дрібні пасинки варто видалити, залишивши тільки 6 плодоносних гілок.
  5. Прополка і розпушування. Щоб захистити рослини від бур’янів, прополювання потрібно проводити вчасно. Від глибокого розпушування грунту варто відмовитися, це може пошкодити кореневу систему.
  6. Дозрівання плодів. Вже через 110 днів після висадки насіння на розсаду, можна приступати до збору врожаю. На одному кущі можуть з’являтися до 20 перців. Щоб рослини не ламалися обов’язково кущі потрібно підв’язувати.

Зверніть увагу. Культура може плодоносити до настання заморозків.

особливості вирощування

Щоб зібрати хороший урожай перцю, важливо дотримуватися технологію вирощування. Від цього залежать як кількісні, так і якісні показники.

  1. Вимоги до грунту. Особливу увагу варто приділити грунту, на який в подальшому буде висаджена розсада. Грунт повинна бути пухкої, живильним, не кислим. Крім того, перед посадочними роботами, ділянка обов’язково потрібно очистити від бур’янів. Також підготувати грунт. Досвідчені дачники під перець додають землю з ділянок, де раніше вирощувалися помідори, баклажани, картофель.Культура негативно реагує на підвищену кислотність. Тому в землю необхідно внести вапно.
  2. Посів насіння. Відгуки про сорт перцю червоний бик в основному позитивні, на фото представлені плоди. Щоб зібрати багатий урожай, важливо ознайомитися з агротехнічними умовами. Перш за все необхідно звернути увагу на насіннєвий матеріал.
    Насіння варто обробити в розчині марганцівки. Вони в розчині повинні полежати 20 хвилин, потім їх потрібно сполоснути водою. Це дозволить захистити рослини від захворювань та інфекцій.
    Щоб насіння якомога швидше проросли, їх поміщають у вологу тканину на 2 доби. Оптимальна температура для проростання становить 22 градуси.

Відгуки

Олена, 35 років: «Сорт червоний бик вважаю одним з найкращих. Відкрила його кілька років тому, і дуже цьому рада. Максимально плоди досягають 500 грам, урожай завжди хороший. Хотілося б відзначити, що і на смак перець солодкий. Буду і в майбутньому садити даний сорт ».

Катерина, 40 років: «Мої відгуки про сорт перцю помаранчевий бик тільки позитивні. Плоди смачні, колір їх ніжно оранжевий. Крім того, і технологія вирощування нескладна. Бувають плоди досягають 450 грам. Перці найчастіше використовую для приготування салатів і консервацій.
Плоди довго зберігаються, при цьому не втрачаючи своїх смакових якостей. Буду і далі на дачній ділянці висаджувати даний сорт ».

Степан, 55 років: «Я є досвідченим дачником. Протягом багатьох років займаюся вирощуванням овочевих культур. У цьому році дуже здивував сорт перцю червоний бик. Такого результату я не очікував. Всі плоди величезні, товсті, м’ясисті. Кущі настільки врожайні, що їх довелося підв’язувати. В результаті отримав відмінний урожай і задоволення від вирощування культури ».

Багато дачники оцінили сорт гідно і з радістю висаджують на власній ділянці. Однак, не потрібно забувати і про технології вирощування. Незважаючи на те що культура невибаглива, важливі особливості варто дізнатися заздалегідь. Це дозволить уникнути основних помилок і отримати багатий врожай.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *