Печериці мариновані швидкого приготування в домашніх умовах

Печериці мариновані швидкого приготування в домашніх умовах готуються легко. Виходять вони трохи пікантними, і дуже смачними. Такі грибочки – відмінна закуска і додатковий інгредієнт для страв з грибами: салати, піца, пироги. Добре гармоніюють з картоплею, гречкою, м’ясними та рибними стравами. Часто подається як холодну закуску.

Тонкощі приготування!
Вибираємо гладкі, без рудих плям, невеликі молоді печериці з щільно закритими капелюшками – в такому випадку замариновані печериці не придбають темний відтінок.

Готову страву зберігаємо обов’язково в холоді, в скляній герметичній тарі і власному маринаді – протягом декількох днів.

Складові:

  • печериці – 500 гр.,
  • оливкова олія – ??50 мл,
  • часник – 3 зубці,
  • лимон – 0,5 шт.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати мариновані печериці швидко і смачно

Моєму гриби, під струменем води акуратно пальцями знімаємо з капелюшків верхню шкірку. Обсушуємо на паперовому рушнику. Великі печериці ріжемо на половинки / четвертинки.

Шаткуємо часник пластинами, натираємо на дрібну терку лимонну цедру з половини лимона (на ваш смак можемо використовувати додатково ще чверть лимона).

У піалу акуратно вичавлюємо сік половини лимона.

Беремо глибоку сковороду і розігріваємо оливкове масло (половину) на сильному вогні.

Додаємо гриби і смажимо 3-5 хвилин – повинні підрум’янитися і пустити сік.

Викладаємо зі сковороди печериці із залишками масла в глибоку миску, щоб було зручно перемішувати.

Додаємо спеції – лавровий лист, терту цедру, часник, вичавлений лимонний сік, 30 мл оливкової олії і ретельно заважаємо.

Солимо, перчимо до смаку.

Для остаточної мариновки залишаємо гриби на 1-1,5 години в кімнатній температурі, потім перекладаємо в скляну ємність.

Мариновані печериці швидкого приготування подаємо з дрібно нарубаної зеленню і оливковою олією.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *