Печериці мариновані по-корейськи, покроковий рецепт

Якщо вже готувати гриби, то краще печериці мариновані по-корейськи. З цим твердженням сперечатися марно, оскільки блюдо завжди має відмінний смак. Покроковий рецепт з фото допоможе вам впоратися з цим завданням.

До речі, ці гриби низькокалорійні і містять легкозасвоюваний білок. Завдяки хорошому поєднанню з овочами, страви з печериць стимулюють обмінні процеси в організмі і створюють сприятливе середовище для виведення шлаків.

Серед великої різноманітності оригінальних грибних закусок я часто віддаю перевагу саме шампіньйонів по-корейськи. Адже вони мають дивно пікантний смак, який легко вдосконалити, всього лише трохи змінивши пропорції компонентів. Для створення цього смачного шедевру потрібно не більше півгодини. На святковому столі він користується підвищеним попитом. Цей чудовий грибний салат можна приготувати на тиждень запас, так як він прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Складові:

  • ? головки часнику,
  • 2,5 столових ложки соняшникової олії,
  • 250 грам свіжих печериць,
  • ? чайної ложки солі,
  • ? чайної ложки цукру,
  • 1 морква,
  • ? головки цибулі,
  • 1,5 столових ложки яблучного оцту.

Як приготувати шампіньйони по-корейськи

Ретельно вимийте гриби, губкою очистіть капелюшки і ніжки. Наріжте гриби. Каструлю до половини наповніть водою і закип’ятіть. Акуратно перекладіть печериці в окріп і варіть приблизно хвилин 10 на слабкому вогні. Час варіння залежить від величини грибів. Я привожу максимальний час теплової обробки. Після закінчення часу за допомогою шумівки вийміть гриби і охолодіть.

Очистіть моркву і подрібніть на тертці корейської. Очищений часник вичавити через чеснокодавку або часниковий прес. Також можете додати спеції.

Для приготування пікантною заправки змішайте сіль і цукор, влийте рослинне масло, додайте натуральний яблучний оцет. При виборі оцту зверніть увагу на його склад, оскільки синтетичні смакові добавки можуть погіршити смакові якості готового салату. Змішайте складові, злегка збовтайте для розчинення солодких і солоних компонентів і долучіть до моркви. Перемішайте пахучу морквяну суміш і можете продегустувати помаранчеву корейку. При необхідності, додайте спеції, але краще не захоплюйтеся, оскільки процес насичення більш тривалий.

Очистіть цибулю і наріжте дрібними шматочками.

Викладіть печериці та цибулю до моркви. Змішайте всі компоненти закуски, перекладіть в зручну ємність і помістіть в холодильник на 6-7 годин.

Готові печериці по-корейськи прекрасно поєднуються зі стравами з картоплі, відвареного рису, а, втім, про смаки не сперечаються.

Смачного!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *