Лечо з болгарського перцю з помідорами на зиму

Лечо з болгарського перцю з помідорами на зиму – дуже смачна заготівля, яка завжди знаходить своє застосування, і якої ніколи не буває багато. Кожна господиня заготовлює лечо по своєму смаку, своїм певним способом, дотримуючись своїх якихось правил. Для мене лечо важливо готувати з болгарського перцю, саме болгарський перець дає чарівний, насичений і яскравий смак, ніякий інший перець з цим завданням настільки добре не справляється. Крім перцю в рецепті будемо використовувати помідори, томатний сік і цибулю. Лечо можна додавати в запіканки, рагу, супи і борщі, можна подавати до столу як салат або закуску, з м’ясом виходить дуже-дуже смачно.

Складові:

  • болгарський перець – 1 кг,
  • помідори – 300 г,
  • томатна паста – 1,5 ст.л.,
  • вода – 1 стакан,
  • цукор -? склянки,
  • оцет 9% – 2 ст.л.,
  • цибуля ріпчаста – 1 головка,
  • масло рослинне – 50 мл,
  • сіль – 0,5 ст.л.

Як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму

Підготувати всі необхідні інгредієнти, солодкий перець очистити від насіння, видалити м’ясисту перегородку, очищений перець сполоснути і просушити небагато. Нарізати перець середніми за розміром шматочками. Ріпчасту цибулю очистити і сполоснути, нарізати цибулю півкільцями.

Скласти в каструлю солодкий перець і ріпчасту цибулю. Помідори вимити і просушити, нарізати помідори навпіл, видалити місце зростання плодоніжки, після нарізати томати невеликими шматочками. Перекласти помідори в каструлю.

За бажанням для рецепта взяти томатний сік або розбавити хорошу томатну пасту з водою. Влити томат в каструлю з усіма інгредієнтами.

Додати в каструлю рослинне масло, сіль і цукровий пісок.

Перемішати всі інгредієнти і відправити на вогонь, готувати лечо необхідно під кришкою. При середньому нагріванні конфорки варити лечо 40-50 хвилин.

В кінці варіння зняти пробу на сіль і цукор, влити оцет і прокип’ятити ще раз.

Підготувати стерильні банки, після необхідно наповнити їх приготованим киплячим лечо. Закупорити банки герметично кришками і поставити дном вгору. Остудити лечо під ковдрою добу і прибрати на зберігання в льох.


Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *